• MOL & GEURTS bank - Artifort Mare bank refurbished

ARTIFORT MARE BANK REFURBISHED  BY
MOL & GEURTS

Bijzondere design modellen met een verhaal.

Artifort Mare bank refurbished. 

Meubelstoffeerderij MOL & GEURTS en Artifort zijn beide opgericht in 1890. Beide hebben een historie die tot de dag van vandaag haar stempel drukt op de wereld van het zitmeubel.  De fundamenten voor Artifort zijn gelegd door stoffeerder Jules Wagemans. Onder de zoon Henricus Wagemans groeide het bedrijf uit tot een meubelfabriek.

In de begin jaren heette het bedrijf  ‘Wagemans & Van Tuinen’. De merknaam en het logo dateren uit 1928.  De naam Artifort is afgeleid van het Latijnse woord ‘Ars’ en betekent ‘kunst’. Het is samengevoegd met het woord “fortis” dat staat voor sterk of krachtig.

Rene Holten

René Holten is een Nederlands industriële vormgever, die woont en werkt in Maastricht. Hij ontwerp vooral producten voor in en rond het huis, die worden gekenmerkt door helderheid en soberheid. Holten is bekend van zijn zitmeubelen voor Artifort, en voor zijn gestructureerde geometrische ontwerpen. De Artifort Mare bank refurbished met respect voor het oorspronkelijke ontwerp van René Holten.

Suggestie.

Heeft u altijd al een oog voor een mooie designer bank of fauteuil? Kijk u eens op marktplaats. Er worden echt mooie dingen aangeboden. Ook Artifort wisselt op marktplaats van eigenaar. Wellicht is het een suggestie om een Golden Oldie op te kop te tikken. Als hij tot op de draad versleten is biedt dat de mogelijkheid om er samen met ons iets moois van te maken. Klik hier en zie hoe wij dit stap voor stap aanpakken.

Fabrikant: Artifort
Model: Mare
Ontwerper: Rene Holten
Jaar: 2003

Rene Holten is als ontwerper bekend van zijn zitmeubelen voor Artifort.

Refurbished prijs:
3.495,=

  • MOL & GEURTS bank - Artifort Mare bank refurbished
Bel ons voor meer info