MOL & GEURTS
REFURBISHED COLLECTIE

Bijzondere design modellen met een verhaal.

Montis refurbished Charly, een ode aan Charly Chaplin

Ontwerper Gerard van de Berg van Montis tekende voor deze bijzonder succesvolle fauteuil. De Charly is zo beroemd als Charly Chaplin. Meubelstoffeerderij MOL & GEURTS bracht met deze Refurbished Charly een ode aan filmheld Charly Chaplin.

Gerard van den Berg was de zoon van een meubelfabrikant. Na zijn studie aan de MTS begon Van den Berg rond 1965 als ontwerper in het meubelbedrijf van zijn vader. In 1974 richtte hij samen met zijn broer het meubelbedrijf Montis op, waarvoor hij enige opmerkelijke meubels ontwierp. Daarnaast ontwierp hij ook meubels voor Molteni in Italië, Perobell in Spanje en Wittmann in Oostenrijk.

In 1997 werd Van de Berg onderscheiden met de prijs voor het beste Nederlandse meubelontwerp bij de Nederlandse Meubelprijzen. Daarnaast won hij ook andere prijzen, zoals de Kho Liang Le Prijs in 1984, de Mobilia vernieuwingsprijs in 1990, en de prijs voor Binnenhuis-architectuur in 1991.

Meubelstoffeerderij MOL & GEURTS laat hier zien dat een oud en tot de graat versleten zitmeubel kan reïncarneren tot een bijzonder nieuwe meubelstuk. De beide stoelen uitgevoerd in een combinatie van wit en zwart leer. Bij de linker stoel werd het zwarte leer ingezet om het ‘portret’ van Charly Chaplin vorm te geven. Bij de rechter stoel ziet u verticaal de handtekening van Charly Chaplin. 

Fabrikant: MONTIS
Model: Charly
Ontwerper: Gerard van de Berg

Deze ode aan Charly Chaplin is een bijzondere creatie van meubelstoffeerderij MOL & GEURTS.

Set van 2 is VERKOCHT

Bel ons voor meer info