Industriestraat 14

6135 KH Sittard

+31 46 451 99 22

Buiten openingstijden op afspraak

Maandag t/m vrijdag

Maandag t/m donderdag van 08.30u tot 17.00u. Vrijdag van 08.30u tot 12.00u

Herstofferen - stap voor stap

Herstofferen bij Mol & Geurts,
…meer dan alleen een nieuw stofje.

Herstofferen…?
Bij MOL & GEURTS is dat ‘Vernieuwen’.

Bij MOL & GEURTS is herstofferen meer dan alleen een nieuw stofje. Eigenlijk herstofferen wij niet…wij vernieuwen uw bestaande zitmeubel. Als ons werk er op zit staat er een nieuw zitmeubel voor u klaar. Door gebruik te maken van de beste materialen is het resultaat superieur aan het origineel.

Vernieuwen…?
Bij MOL & GEURTS is dit ook Re-styling?

Stelt u zich eens voor dat wij uw zitmeubel gaan vernieuwen. Dan hebben we samen de ideale gelegenheid om na te denken over hoe uw fauteuil er straks uit moet zien. Volledig in stof, zoals die was? Dat kan! Maar wat zou u er van vinden als wij een mooie stijlvolle combinatie zouden maken van stof en leer.

Dat is Re-styling van het hoogste niveau. Belt u ons of bezoek onze showroom dan bespreken we samen de mogelijkheden en maken wij van uw bestaande bank een prachtig NIEUW zitmeubel.

Stap 1. Het strippen

Als eerste wordt het meubel volledig teruggebracht tot de houten romp. De oude stof wordt verwijderd. Dit is een precisiewerkje want we hebben de oude stof nodig voor het maken van de mallen voor de nieuwe stoffering. Zorgvuldig worden ook alle oude nieten eruit gehaald. Wanneer er onverhoopt een nietje blijft zitten zou dat de nieuwe stoffering kunnen beschadigen. Ook de oude vul- en schuimmaterialen moeten het veld ruimen. Daarna worden alle houtverbindingen gecontroleerd. Waar nodig worden ze opnieuw verlijmd.

Stap 2. Het maken van de nieuwe snijmallen

De romp is nu volledig kaal. Uit dik boardkarton worden nu de snijmallen voor de nieuwe stof gemaakt. Met behulp van deze mallen worden de nieuwe stofdelen geknipt. Aan de hand van het patroon van de nieuwe stof wordt de stof verdeeld. Immers het streepmotief dient straks perfect op elkaar aan te sluiten. Dat is vaak een heel gepuzzel.

Stap 3. Het stikken van stof of leer

Stap 4. Het aanbrengen van het schuim

In de tussentijd worden op de romp de schuim- en vulmaterialen aangebracht. Deze worden daarna afgedekt met een voering. Hierdoor krijgt de stof aan de binnenzijde een extra bescherming en zal de herstoffering mooier de juiste vorm kunnen aannemen. MOL & GEURTS voert een enorme collectie aan schuimsoorten. Elk het zijn eigen karakteristiek en heeft op zijn manier invloed op het zitcomfort. Geheel volgens uw eigen wensen bepalen wij samen de hardheid van het zitkussen. Hiervoor vindt er een ‘opbouw’ plaats van verschillende schuimsoorten.

Stap 5. De bekleding

Stap 6. De eindafwerking