MEUBELSTOFFEERDER MOL & GEURTS

…meubelmakers en meubelstoffeerder van ouds her met een scherpe blik op de toekomst.

Al 130 jaar is meubelstoffeerder Mol & Geurts een kwalitatief en dynamisch familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in het stofferen en maken van zitmeubelen op maat. Zeer hoogwaardige exclusieve leersoorten zijn hier steeds een essentieel uitgangspunt. Met een team van vakmensen werken we voor consumenten en de zakelijke markt. Bedrijven, winkels, instellingen en particulieren kunnen bij ons terecht. We denken mee over het ontwerp, design en verstrekken passend interieur advies. Wilt u precies weten hoe het zit…? Breng dan een bezoek aan onze showroom en kijk met eigen ogen naar het ambachtelijke vakmanschap tijdens de rondleiding in de fabriek!

Wij zijn meubelstoffeerders sinds 1890 – Wij zijn de schatbewaarders van vakkennis en ervaring en koesteren het Nederlands stoffeerders ambacht.

Een foto uit 1890 het jaar van oprichting van de huidige meubelstoffeerder MOL & GEURTS

Sjeng Geurts

Voor de oorsprong van MOL & GEURTS moeten we terug in de tijd, naar het jaar 1890. Op de kop van de Sittardse Steenweg woonde de heer Sjeng Geurts. Hij had daar een houtzagerij en timmerwerkplaats waar hij ook eenvoudige gebruiksmeubelen maakte. OP de foto hierboven zien we een trotse Sjeng Geurts bij zijn keukenstoelen voor zijn winkel aan de Sittardse Steenweg. In de achtergrond Oranje Hotel Leijendekkers en Cafe Daniels. Sjeng Geurts was 130 jaar geleden de oprichter van het huidige MOL & GEURTS.

Leo Geurts

Zijn zoon Leo Geurts nam dit bedrijf over en vestigde in het begin van de vorige eeuw de ‘Electrische Loon-Houtzagerij en Meubelfabriek – Leo Geurts Ohliger’. Leo Geurts ontviel ons op erg jonge leeftijd als gevolg van een bedrijfsongeval.

Mia Geurts

Het was zijn dochter Mia die toen op jonge leeftijd kordaat het heft in handen nam. Mede door de decennia lange toewijding van mevrouw Mia Geurts, is MOL & GEURTS het bedrijf dat het nu is.

Een foto van Leo Geurts mede een grondlegger van de huidige meubelstoffeerder MOL & GEURTS

Leo Geurts

Het orderboek uit de jaren 30 van de huidige meubelstoffeerder MOL & GEURTS

Orderboek uit 1936

Een foto van Mia Geurts. Haar kennis en kunde vormde mede de huidige meubelstoffeerder MOL & GEURTS

Mia Geurts

Nota van meubelstoffeerder MOL & GEURTS uit 1936

Oude nota

Het karakteristieke pand van Meubelstoffeerder MOL & GEURTS aan de Sittardse Steenweg

Al sinds vorige eeuw beschikt Meubelstoffeerder Mol & Geurts over haar eigen atelier, waarin meubelen voor u op maat worden gemaakt. Vakmanschap en veel aandacht voor de klant staan al meer dan honderd jaar garant voor stijlvol zitcomfort en een grote groep trouwe klanten.

Nu staat haar zoon Leon Mol, inmiddels als vierde generatie van deze meubelmakersfamilie, aan het hoofd van dit traditionele bedrijf. Hij volgt zijn overtuiging dat zitcomfort een diep verlangen is. Hier invulling aan te geven is zijn missie. MOL & GEURTS, een familiebedrijf waarin de klant en continue productontwikkeling centraal staan. Steeds weer vernieuwend. Mede door het luisteren naar de ideeën en wensen van klanten  blijft dit veelzijdige bedrijf in beweging.

Het MOL & GEURTS zitmeubel is gekenmerkt door zijn neo-klassieke karakter uitgevoerd in de meeste hoogwaardige materialen en tot in het kleinste detail perfect afgewerkt.

Na 130 jaar bevindt MOL & GEURTS zich daarmee in de exclusieve nichemarkt van bijzondere meubelmakers voor bijzondere mensen die oog hebben voor detail en kwaliteit weten te waarderen.

KLIK HIER  voor het persartikel Mol & Geurts 130 jaar

KLIK HIER en lees het artikel “Al 130 jaar hip: Mol & Geurts, meester van de metamorfose”.